73 Horn Help

Go down

73 Horn Help

Post by JiMi_DRiX on Wed Oct 19, 2011 7:51 pm

Hey everyone, I need a little help with the 73 Monte. The horn is not sounding. With every press of the horn pad, the relay clicks, and with a test light, I have power at the end of the horn wire. I've tried two horns, and still nothing. Unless I have two dead horns, what else could it be?
avatar
JiMi_DRiX
G3GM Enthusiast
G3GM Enthusiast

Street Cred : 3

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by Joe73 on Wed Oct 19, 2011 7:57 pm

If you have power at the wire then I would check the ground. Maybe loosen the horn mounting bolt, clean under the bolt and put it back on. If you have power you need ground.
avatar
Joe73
Donating Member
Donating Member

Street Cred : 71

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by pila on Wed Oct 19, 2011 10:13 pm

What Joe said....

pila
Donating Member
Donating Member

Street Cred : 43

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by JiMi_DRiX on Thu Oct 20, 2011 1:48 am

I took a little sand paper to the surface of the horn and the radiator support, but possibly I didnt get it enough. I'll also try cleaning the bolt threads on a wire wheel and see if it grounds better. I suspected that, but I dont know why the horn would have always worked before and then it not anymore. I dont think my dad has ever pulled it off the car. I will recheck and see tomorrow!
avatar
JiMi_DRiX
G3GM Enthusiast
G3GM Enthusiast

Street Cred : 3

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by 74MonteCarlo on Thu Oct 20, 2011 8:55 am

Kick A$$ avatar, Drix

74MonteCarlo
G3GM Fanatic
G3GM Fanatic

Street Cred : 17

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by Mcarlo77 on Thu Oct 20, 2011 10:50 am

Easy enough to verify a bad ground...just run a lead from the battery (NEG post) direct to the horn to see if it will then work. While you're at it, run another lead from the POS battery post direct to the horn to verify the horn is functioning.
avatar
Mcarlo77
Donating Member
Donating Member

Street Cred : 66

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by JiMi_DRiX on Thu Oct 20, 2011 12:52 pm

Thanks 74MonteCarlo! I took it myself Smile

Mcarlo77, I will try that and see if it'll blow!
avatar
JiMi_DRiX
G3GM Enthusiast
G3GM Enthusiast

Street Cred : 3

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by JiMi_DRiX on Sat Oct 22, 2011 1:30 am

Well, seems as though the horn is no good. I have a pair of new horns on the 76. Im going to have to put one of those on it to test it out. Darn. Anyone have a nice original horn for a 73? They are different from the 76's original dual horns.
avatar
JiMi_DRiX
G3GM Enthusiast
G3GM Enthusiast

Street Cred : 3

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by 74MonteCarlo on Sat Oct 22, 2011 9:40 am

I have a single horn off of a 73 Laguna. Need cleaning up though.

The bracket needs to be painted, and the horn has factory overspray on it. Would probably come off with some paint thinner or mineral spirits.

74MonteCarlo
G3GM Fanatic
G3GM Fanatic

Street Cred : 17

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by JiMi_DRiX on Thu Oct 27, 2011 2:09 am

Does it work and sound pretty good still 74MonteCarlo? I dont have any problem cleaning up and repainting any parts.


another question, this time going to my 76. It has the dual horns, brand new pair, but this car has a problem in the steering wheel or column where it makes contact. It could just be the horn pad since its a little tough to press, unlike the 73 that feels soft and new.. is there a way I can remove the horn pad, and ground that wire to set the horn off? I just need to know if its the pad that is no good, or if its that thing in the steering column..
avatar
JiMi_DRiX
G3GM Enthusiast
G3GM Enthusiast

Street Cred : 3

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by Uncle Meano on Sat Dec 22, 2012 1:59 am

My horn didn't work on my 77, turned out to be the lead wire in the column. $7.00 at NAPA. Part#BK 7353586.
avatar
Uncle Meano
G3GM Newbie
G3GM Newbie

Street Cred : 1

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by ant7377 on Sat Dec 22, 2012 9:46 am

Mike I had 2 dead horns on my 73 . One went bad I went to the JY found another 73 Monte (not easy to do here) got a horn worked for a week and went bad. I have a cheap parts store horn on it now. THere is a guy that restores them ,search it I cant remeber his name but I think it was about 100 bucks. You can get brand new Delco's from a resto place that are about the same price.
avatar
ant7377
G3GM Fanatic
G3GM Fanatic

Street Cred : 34

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by 77mali on Sat Dec 22, 2012 10:35 am

Did you check the fuse @ the box or the little wire in the horn pad just in case?
avatar
77mali
Donating Member
Donating Member

Street Cred : 62

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by Biomedtech on Sat Dec 22, 2012 2:43 pm

Heh gonna put 3 note locomotive airhorns on mine to keep the blue hairs at bay! 160 dB Baby!


Like these
avatar
Biomedtech
G3GM Member
G3GM Member

Street Cred : 5

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by JiMi_DRiX on Sat Dec 22, 2012 10:05 pm

ant7377 wrote:Mike I had 2 dead horns on my 73 . One went bad I went to the JY found another 73 Monte (not easy to do here) got a horn worked for a week and went bad. I have a cheap parts store horn on it now. THere is a guy that restores them ,search it I cant remeber his name but I think it was about 100 bucks. You can get brand new Delco's from a resto place that are about the same price.


I've since figured out the problem on both cars. The 73 needs a new horn, and the 76 had a dying relay. Where have you seen new Delco ones? My 76 has pair from OPG, and while they sound great, and look close to original, the brackets are kind of a pain because they only swivel, they dont have the "kink" in them like the originals. I guess I could make some if need be.
avatar
JiMi_DRiX
G3GM Enthusiast
G3GM Enthusiast

Street Cred : 3

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by JiMi_DRiX on Sat Dec 22, 2012 10:06 pm

If I want to make my 73 into a dual horn car, I just need to modify the plug and add on like the factory dual setup is, correct? Id like to keep it single, for sake of originality, but the duals sound better.
avatar
JiMi_DRiX
G3GM Enthusiast
G3GM Enthusiast

Street Cred : 3

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by 1973 454 MONTE on Sun Dec 23, 2012 12:12 am

Yes
avatar
1973 454 MONTE
Donating Member
Donating Member

Street Cred : 35

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by 1973 454 MONTE on Sun Dec 23, 2012 12:13 am

BTW
Did u get those wiper arms off?
avatar
1973 454 MONTE
Donating Member
Donating Member

Street Cred : 35

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by ant7377 on Sun Dec 23, 2012 11:07 am

Mike ,thats what I was referring to . The bracket is different,you are going to have to make a new one since it dosent come off the old one. Try these guys

http://www.classiccarhorns.com/
avatar
ant7377
G3GM Fanatic
G3GM Fanatic

Street Cred : 34

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by JiMi_DRiX on Sun Dec 23, 2012 5:26 pm

1973 454 MONTE wrote:BTW
Did u get those wiper arms off?

No, I havent tried yet. I'm working on putting the MSD wires together today.
avatar
JiMi_DRiX
G3GM Enthusiast
G3GM Enthusiast

Street Cred : 3

Back to top Go down

Re: 73 Horn Help

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum